НОВ SUV 3008

SUV 3008

ДИМЕНЗИИ

  • ДОЛЖИНА

    ДОЛЖИНА

  • ВНАТРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

    ВНАТРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

  • БАГАЖЕН ПРОСТОР

    БАГАЖЕН ПРОСТОР

МОТОРИ

МОТОРИ 1

PureTech ТЕХНОЛОГИЈА

Euro6i бензинските мотори со три цилиндри PureTech во новиот PEUGEOT 3008 ја зголемиjа ефикасноста на горивото поради нивната намалена тежина и компактни димензии. Тие обезбедуваат единствено искуство на возење и високи перформанси без да се загрози безбедноста и стабилноста. Наградуваниот 1.2L PureTech 130КС S&S моторот беше прогласен за најдобар мотор за 2016 година во својата категорија и постигнува ниво на емисија на CO2 од само 115g/km. Може да се комбинира со новиот EAT6 автоматски менувач.

МОТОРИ 2

BlueHDi ТЕХНОЛОГИЈА

Euro6i дизел моторите BlueHDi во новиот SUV PEUGEOT 3008 комбинираат високи перформанси и ниско ниво на емисија. Моторите BlueHDi може да ја намалат потрошувачката на гориво, да ја ограничат емисијата на CO2 меѓу 100 и 121 g/km, да го намалат NOx (азотен оксид) до 90% и да ги отстранат до 99,9% штетните честички со исклучиво комбинирање на SCR (селективна каталитичка редукција) технологијата со FAP (Филтер за штетни честички за дизел гориво) адитив.

НОВИОТ EAT6 АВТОМАТСКИ МЕНУВАЧ

НОВИОТ EAT6 АВТОМАТСКИ МЕНУВАЧ 1
НОВИОТ EAT6 АВТОМАТСКИ МЕНУВАЧ 2

Новиот SUV PEUGEOT 3008 ја прошири својата гама на мотори и сега се карактеризира со иновативниот и ефикасен EAT6 (ефикасен Автоматски менувач со 6 степени на пренос) автоматски менувач. Оваа нова генерација на автоматски менувач е достапна со 1.2L PureTech 130 КС мотори, 1.6 THP 165 КС мотори, како и 1.6 L BlueHDi 120КС и 180 КС 2.0 литарски мотори BlueHDi, за да им понуди единствено искуство во возењето.
Тој има:
- 'Quick shift' технологија: за побрза и мирна промена на степените на пренос и оптимална управливост,
- Нова електрична контрола на импулс,
- Режим Спорт за уште подобро делување и перформанси.

EMP2 ПЛАТФОРМА

EMP2 ПЛАТФОРМА

Благодарение на новата EMP2 платформа и своите реномирани динамични квалитети, новиот PEUGEOT 3008 постигнува совршен баланс помеѓу комфорот и управувањето на патот, без преседан во C-сегментот на SUV возила. Платформата EMP2, исто така, обезбедува да новиот SUV PEUGEOT 3008 има поширок круг на вртење за да ги направи сите Ваши маневри полесни.


PEUGEOT возила од лагер
Искористете ја оваа неодолива понуда и купете Peugeot возило од лагер, во акција која трае само во месец февруари!
Повеќе за оваа понуда