308

308 SW

Потполно нов дизајн, со чисти линии и исклучително просторна внатрешност. Избран за „Автомобил на годината“ во Европа за 2014-та година, новиот Peugeot 308 SW елегантно ги претставува основните вредности на современиот караван: просторност, едноставност, флексибилност и практичност.

4 ПРИЧИНИ ДА ГО ИЗБЕРЕТЕ 308 SW

ЕФИКАСНОСТ

ЕФИКАСНОСТ

МОДУЛАРНОСТ

МОДУЛАРНОСТ

ДИЗАЈН

ДИЗАЈН

PEUGEOT i-Cockpit

PEUGEOT i-Cockpit

ЕФИКАСНОСТ

ЕФИКАСНОСТ 1
ЕФИКАСНОСТ 2
ЕФИКАСНОСТ 3

Како и лимузината, новиот Peugeot 308 SW со значително помала тежина (140 kg помалку од неговиот претходник), нуди поефикасно и подинамично возење. Euro 6 PureTech бензински и BlueHDi дизел мотори, кои ќе бидат на располагање веднаш по лансирањето на новиот 308 SW, нудат максимални перформанси за сите корисници. Всушност, изведбата на BlueHDi емитува само 85g CO2 / km, поставувајќи го новиот Peugeot 308 SW на завидно ниво во својот сегмент. Новиот ултра-ефикасен автоматски менувач со 6 степени на пренос (EAT6), дизајниран за драстично намалување на емисијата на CO2, исто така, гарантира меко и исклучително пријатно искуство при возењето.

МОДУЛАРНОСТ

МОДУЛАРНОСТ 1

Багажниот простор на новиот Peugeot 308 SW обезбедува оптимален простор за сместување на предмети и è меѓу најдобрите во својата класа. Благодарение на унапредениот дизајн и „магичното рамно” задно седиште, новиот Peugeot караван лесно се приспособува на сите Ваши потреби.

ДИЗАЈН

ДИЗАЈН 1

Дизајнерскиот тим на Peugeot креираше просторно караван возило со елегантен, спортски изглед и поставено ниско до земјата. Неговата големина (должина: 4585 mm и висина: 1471 mm) ги задоволува потребите на потрошувачите кои ги вреднуваат основните аспекти на караван возило: волумен, просторност, модуларност и практичност.

При креирање на новиот Peugeot 308 SW е посветено особено внимание за секој детаљ, изработен со највисок квалитет со цел возилото да се пласира меѓу најдобрите, потврдувајќи го движењето на брендот кон повисока класа.

PEUGEOT i-Cockpit

PEUGEOT i-Cockpit 1

Влезете во новиот Peugeot 308 SW и откријте го ултра-модерниот, со чисти линии Peugeot i-Cockpit. Наградata за „Најубав внатрешен дизајн на годината“ за 2013-та на 29-от Меѓународен Фестивал на автомобили, Peugeot i-Cockpit нуди револуционарно искуство во возењето и потполно нов изглед и чувство.

ОТКРИЈТЕ ГО И