САНИТАРНА СОСТОЈБА (COVID-19) СООПШТЕНИЕ

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED360 KC - 520 Nm

5,2 секунди до до 100 km/h

46 g/km на CO2
Комбинирана емисија на CO2 (WLTP)
Откријте го новиот 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED и уживајте во врвните перформанси на хибридните возила на PEUGEOT.


ДИЗАЈН

Уживајте во естетиката на новиот 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, кој се истакнува со својот моќен и одлучен став. Неговата чиста и мускулеста силуета е подобрена со новата боја „Selenium Grey“ која е суптилно бисерна и исцртана со динамичната препознатлива боја „Kryptonite“.

ПРЕДНИ СВЕТЛА

ПРЕДНИ СВЕТЛА

ПРЕДНИ СВЕТЛА

Светлосниот потпис на PEUGEOT вклучува Full LED предни светла, LED предни индикатори за правец и статичко осветлување во свиоци. Имате подобра прегледност и можете да бидете видени во секое време, подобрувајќи ги условите за возење и безбедноста.

ПОТПИС ВО KRYPTONITE БОЈА

ПОТПИС ВО KRYPTONITE БОЈА

ПОТПИС ВО KRYPTONITE БОЈА

Симболизирајќи ја прецизноста, современоста и добрите перформанси на новата линија PEUGEOT SPORT ENGINEERED, потписот на брендот во форма на 3 лавовски канџи е прикажан во Kryptonite боја.

ПРЕПОЗНАТЛИВИ ДЕТАЛИ

ПРЕПОЗНАТЛИВИ ДЕТАЛИ

ПРЕПОЗНАТЛИВИ ДЕТАЛИ

Графичките и аеродинамичните елементи на новата линија PEUGEOT SPORT ENGINEERED, специфичните доводи за воздух нагласени со современата и светла Kryptonite боја обезбедуваат подобро ладење на моторот, а во исто време дополнително го нагласуваат темпераментот на новиот 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

ИМПРЕСИВНА РЕШЕТКА

ИМПРЕСИВНА РЕШЕТКА

РЕШЕТКА

Фино исцртана околу рабовите - новата црна решетка со знакот лав во „Dark Chrome“ е украсена со делови кој изгледаат како „сечила“ што се виткаат и го насочуваат протокот на воздух.

Со монограмот „508“ во Satain Black, новата решетка ги симболизира ефикасните перформанси.

20-ИНЧИ НАПЛАТКИ

20-ИНЧИ НАПЛАТКИ

20-ИНЧИ НАПЛАТКИ

Естетски и технолошки атрибут развиен специјално за новата линија PEUGEOT SPORT ENGINEERED, овие нови наплатки се опремени со пневматици Michelin Pilot Sport 4S со високи перформанси во димензии 245/35 R20.

Тие ги откриваат 4-тe шепи за сопирачките во Kryptonite боја поставени на вентилирачките дискови со голем дијаметар, за оптимална и долготрајна моќ на сопирањето.

ЗАДЕН ДЕЛ

ЗАДЕН ДЕЛ

ЗАДЕН ДЕЛ

На задниот дел, хоризонталната лента која се протега по целата ширина во сјано црна боја ја истакнува убавината на 3D Full LED светлата, кои претставуваат форма на трите лавовски канџи на PEUGEOT и уникатната анимација при отворање и затворање на вратите.

На двете страни на совршено интегрираниот дифузер, издувните цевки со црн електролитски третман, спесифични за линијата PEUGEOT SPORT ENGINEERED, ја изразуваат моќта од 360 КС.


PEUGEOT i-COCKPIT®

Со современиот PEUGEOT i-COCKPIT® ќе доживеете уникатно искуство при возење. Уживајте во агилноста на компактниот управувач и возењето без да треба да го тргнете погледот од патот, со новиот head-up дисплеј што ги прикажува сите корисни информации во Вашето видно поле. Секој детал во внатрешноста, од панелот до патосниците и потпирачите за раце, може да се пофали со еден од препознатливите, елегантни и спортски атрибути на новата линија, не заборавајќи ги праговите на предните врати на PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

ТЕХНОЛОГИЈА

За да Ви овозможи највисоко ниво на одговор и уживање во возењето, целата експертиза на тимот PEUGEOT SPORT за совладување на хибридната технологија е имплементирана во дизајнот на новиот електричен модел PEUGEOT SPORT ENGINEERED, исто така опремен со најновата генерација на системи за помош при возење на PEUGEOT.

МОТОРИ

Нека Ве понесе ефикасноста на моторите со високи перформанси, хибридната разновидност и опсегот од 42 km (WLTP) во електричен режим. Со вкупна ефективна моќност од 360 КС од двата електрични мотори и моторот со внатрешно согорување и комбинирана моќност од два вида мотори и погон на сите тркала, новиот 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED овозможува 520 Nm вртежен момент, оптимизирана моќност и импресивно забрзување.
Мотори:
  • PureTech 200 КС
  • Електричен мотор (напред) со максимална моќност од 81 kW / 110 КС
  • Електричен мотор (позади) странична максимална моќност од 83 kW / 113 КС