нашите електрични возила

Префрлете се на нула емисии на штетни гасови со електричните возила на Peugeot. Нашата гама на електрични возила може да ги задоволи сите Ваши потреби, било да е тоа ултра-компактен градски автомобил, семејно возило за рекреативни активности или функционално деловно возило.

100% електричните возила на Peugeot комбинираат иновативен дизајн, исклучителни еколошки перформанси и најсовремена технологија.

предности од електрични возила
undefinedimage
Поедноставена мобилност

Поедноставете го Вашето секојдневие:

  • - Брзо полнење: 0-80% за 30 минути*
  • - Бројни решенија за полнење
  • - Флексибилност да се има мотор со внатрешно согорување во секое време
  • - 8 години гаранција со прилагодена понуда за одржување

*Со полначи од 100 kW. Времето на полнење може да варира во зависност од видот и моќноста на точката на полнење, температурата на околината при полнење и температурата на батеријата.

undefinedimage
100% ЗАДОВОЛСТВО ПРИ ВОЗЕЊЕ

Возењето електричен автомобил е чиста забава:

  • - автономија до 340 km WLTP
  • - Без компромис во дизајнот, удобноста и перформансите
  • - Непречено и тивко возење
  • - 0 до 100 km/h за 8,1 секунди
  • - Пристап до зоните со ограничен сообраќај
  • - Без емисија на СО2 кога возите

undefinedimage
Реализирани заштеди

Со импресивната внатрешност и ниво на модуларност, PEUGEOT e-Traveller Ве поканува со него да тргнете на пат или уживате во слободното време. Поседува голема внатрешност, плус волумен на багажникот од 1500 l со 8 лица и до 3000 l со 5 лица.

ОТКРИЈТЕ ЈА НАШАТА ГАМА НА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА
undefinedimage
e-2008

Запознајте го новиот компактен е-2008 кој се наоѓа во гамата на електрични возила на PEUGET. Со дизајн кој ја истакнува моќноста и спортскиот дух, како и Peugeot 3D i-Cockpit , ќе Ви овозможат да ја истражите новата е-мобилност кај новиот Peugeot e-2008. Тој ќе стане Ваш верен партнер на долги патувања.

undefinedimage
e-208

Запознајте го најновиот градски модел кој се наоѓа во гамата на електрични возила на PEUGET. Со својата жива и модерна силуета, новиот Peugeot е-208 добро се вклопува каде и да одите. Погледнете го целосно новиот 3D i-Cockpit®, кој Ви овозможува ново и интензивно искуство при возење*.

*Дoстапно како стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата

undefinedimage
e-Rifter

Запознајте го PEUGEOT e-Rifter, лесно комерцијално возило со уникатен дизајн кое е спремно за акција. Новиот е-Rifter е лесен за управување по градските улици како и на отворен пат. Тој може да смести до 7 лица.

undefinedimage
e-Traveller

Со импресивната внатрешност и ниво на модуларност, PEUGEOT e-Traveller Ве поканува со него да тргнете на пат или уживате во слободното време. Поседува голема внатрешност, плус волумен на багажникот од 1500 l со 8 лица и до 3000 l со 5 лица.

Предности од целосно електрично возење

5те „нема“ - за уште поголем комфор при возење

undefinedimage
Нема бука

undefinedimage
Нема менување на брзини

undefinedimage
Нема вибрации

undefinedimage
Нема CO2 емисии

undefinedimage
Нема мирис на гориво