Хибридна технологија

Предности на 100% електричен режим на хибридни возила

5те „нема“ - удобно возачко искство

undefinedimage
Нема бука

undefinedimage
Нема менување на брзини

undefinedimage
Нема вибрации

undefinedimage
Нема CO2 емисии

undefinedimage
Нема мирис на гориво

На кој принцип работат хибридните возила?

EMP2 платформа

Новата EMP2 платформа (CMP) е развиена со цел перфектно да ги интегрира специфичните компоненти на секоја енергија, без при тоа да наштети на перформансите.

1 / 2
Plug-in хибриден мотор

КОМБИНАЦИЈА НА ЕЛЕКТРИЧЕН И БЕНЗИНСКИ МОТОР ОПТИМАЛНИ И НЕЗАБЕЛЕЖЛИВИ ПРЕНОСИ

За промена на преносот помеѓу електричен мотор и мотор со внатрешно согорување, се користи нов претварач на вртливиот момент, со повеќе ламели-плочки, кој обезбедува за 60 Nm поголем момент и подобра реакција.

ЕЛЕКТРИЧНА ЗАДНА СУСПЕНЗИЈА
На верзијата HYBRID4, multi-link задната оската е опремена со 100 КС / 80 kW електричен мотор за да се обезбеди погон на сите 4 тркала, без да има влијание на внатрешноста.

Plug-in хибридна батерија

ЛИТИУМ-ЈОНСКА БАТЕРИЈА

Високонапонската литиум-јонска батерија (300 V) се наоѓа под задните седишта и на верзиите HYBRID и HYBRID4 (4WD). Батеријата има капацитет помеѓу 11,8 kWh* и 13,2 kWh**. Батеријата има 8-годишна гаранција или 160.000 km за 70% од нејзиниот капацитет за полнење. Со цел да се оптимизира емисијата на СО2, изберете возење во целосен електричен режим за дневно возење низ град. Може да достигнете до 135 km/h во електричен режим пред да се вклучи моторот со внатрешно согорување. *За 508 и 508 SW plug-in хибридите **За 3008 plug-in хибрид

1 / 5
Подобрено управување

ЗА УШТЕ ПОГОЛЕМО ЗАДОВОЛСТВО ПРИ ВОЗЕЊЕ НОВА ФУНКЦИЈА “BRAKE”

Возачот може да ја активира функцијата “Brake” (моторно кочење) која му дозволува на возилото да забави без при тоа да се употреби педалата за сопирање. Истовремено и овозможува на батеријата да се наполни, особено при управување по удлонина. Во режим “Drive” со едноставно повлекување на селекторот наназад на автоматскиот менувач, се активира функцијата “Brake” (моторно кочење).

Дознај повеќе за светот на електрифицирани возила