Peugeot 208

Новиот Peugeot 208 го истакнува својот младешки дух со својата карактеристична спортска линија. Неговиот ентериер го открива оргиналниот PEUGEOT 3D i-Cockpit®. И покрај сето тоа, овој градски автомобил Ви дава слобода на избор на бензински, дизел и електричен мотор.

Неодолив Дизајн

АТЛЕТСКИ И АТРАКТИВЕН ДИЗАЈН

Моќниот дух на новиот Peugeot 208 ќе Bе освои на прв поглед. Спуштената каросерија, долгиот капак на мотор и впечатливите линии го истакнуваат неговиот спортски дух. Светлите и оригинални бои на каросеријата го прават новиот Peugeot 208 уште понеодолив. Неговиот моќен карактер е дополнет со Black Diamond покривот, рамките на прозорцитеi и алуминиумските наплатки со дијамантски сјај и додатоци.

АТЛЕТСКИ И АТРАКТИВЕН ДИЗАЈН

Моќниот дух на новиот Peugeot 208 ќе Bе освои на прв поглед. Спуштената каросерија, долгиот капак на мотор и впечатливите линии го истакнуваат неговиот спортски дух. Светлите и оригинални бои на каросеријата го прават новиот Peugeot 208 уште понеодолив. Неговиот моќен карактер е дополнет со Black Diamond покривот, рамките на прозорцитеi и алуминиумските наплатки со дијамантски сјај и додатоци.

1 / 5
Преден дел

Експресивниот преден дел на новиот PEUGEOT 208 може да се пофали со голема хромирана решетка, со модерен и енергичен изглед надополнет со Full LED предни светла во форма на 3 лавовски канџи и LED дневните светла кои се вклучуваат автоматски при стартување на возилото.

Зад управувачот

PEUGEOT i-Cockpit® 3D

Во внатрешноста, откријте ја најновата генерација на PEUGEOT i-Cockpit® 3Di. Доживејте агилно и интуитивно возење со компактниот управувач со вградени контроли, конфигуративна 3D дигитална инструмент табла, големиот 10” HD екран на допирi и 7-те дирки “Toggle”. За уште посовремен изглед, можете да го прилагодите Вашиот ентериер со 8-полиамбиентални хроматски бои*.

1 / 3
ДИГИТАЛНА 3D ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА

Дигиталната инструмент табла, има футуристички 3D холографски екран, кој е прецизно позициониран во висина на погледот на возачот. Информациите за возилото и за перформансите при возење се прикажуваат читливо на 2 нивоа, врз основа на нивната важност или итност (безбедност, помош за возачот, навигација). Вие го прилагодувате екранот за да ги прикажува саканите информации во секое време, како што е навигацијата која го покажува патот со својата интегрирана услуга за сообраќај TomTom® што Ви обезбедува информации во реално време за сообраќајот и ризичните области.

МОЌНИ МОТОРИ

МОЌТА НА ИЗБОРОТ

Нова модуларна и ефикасна платформа

Новиот Peugeot 208 може да се пофали со нова модуларна и мултиенергетска CMPi/eCMPi платформа и слобода да изберете помеѓу бензински, дизел или електричен мотор. Оптимизираното држење на патот, управување, звучната изолација, како и намалената вкупна тежина, помагаат да се ограничи емисијата на CO2 и овозможува интензивно искуство при возење!
Најголемите технички предности на eCMPi платформата, се прикажани кај е-208, со што е оптимизирана неговата архитектура, ослободувајќи простор за багажникот, а при тоа се задржува истата позиција на возачот и кај моделот со мотор на внатрешно согорување.

1 / 3
Мотори со внатрешно согорување

Доживејте интензивно возење со најновата генерација на ефикасни бензински и дизел мотори со високи перформанси, кои ги исполнуваат Euro6 нормите: PureTech, BlueHDi.
Поекономични благодарение на нивната оптимизирана потрошувачка на горивоi, oвие мотори се опремени и со системот Stop & Start.

ТЕХНОЛОГИЈА

ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ И БЕЗБЕДНОСТ

Со новиот PEUGEOT 208, ќе имате многубројна технолошки паметна и безбедносна асистенција при возењеi како и помошта при паркирање.