САНИТАРНА СОСТОЈБА (COVID-19) СООПШТЕНИЕ
 108

PEUGEOT 108 го истакнува својот елегантен и модерен изглед и истовремено обезбедува лесно и удобно возење по градските улици. Без разлика дали е стандардна верзија или верзија со подвижен кров, овој оригинален компактен градски автомобил е навистина различен од останатите. Неговата опрема поврзана со Интернет ќе го смени вашиот секојдневен живот.

ДИЗАЈН

peugeot-108-2019-004-fr.529944.20.535533.20.jpg

МОДЕРЕН ГРАДСКИ АВТОМОБИЛ

PEUGEOT 108 е спој на современост и елеганција. Неговиот софистициран изглед со динамични линии и внимателно избраните детали ве освојува на прв поглед. Се прилагодува на сите ваши желби со избор од осум бои на каросеријата, темите за персонализација, специјалните серии и различните амбиенти во внатрешноста.

Во верзија 108 ТОР! уживајте во благодетите кои ви ги нуди големиот подвижен кровi и откријте го градот на поинаков начин.

peugeot-108-2019-003-fr.529948.21.535529.21.jpg

МАЧКЕСТ ПОГЛЕД

Предните светла и LED светлата кои се претопуваат со каросеријата придонесуваат за неговиот модерен и впечатлив изглед. Задните стоп светла со функција да се вклучат при возење наназад и со функција за светла за магла, создаваат три полиња, односно три карактеристични лавовски канџи кои се појавуваат од каросеријата и го комплетираат задниот дел на возилото

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

PEUGEOT 108 за сечиј вкус!

СПЕЦИЈАЛНИ СЕРИИ

ПОВРЗАНОСТ

peugeot-108-2019-005-fr.529962.19.535535.19.jpg

ЕКРАН НА ДОПИР
Градскиот автомобил PEUGEOT 108 ве воведува во новата технолошка ера со 7" екран на допирi и се наоѓа во централниот дел на инструмент таблата. Тој ги прикажува сите неопходни и корисни информации за возење: навигација, компјутерска табла, подесувања на возилото, радио и технологијата Mirror Screen Triple Play.

peugeot-108-2019-006-fr.529964.19.535539.19.jpg

MIRROR SCREEN
Благодарение на технологијата Mirror Screeni, екранот на допир станува екран за вашиот паметен телефонi. Ќе го пронајдете вообичаеното мени и ќе управувате директно и лесно со вашиот телефон и неговите апликации преку екранот на допир.

КОМФОР

УДОБЕН.... И КОМПАКТЕН

peugeot-108-2018-021-fr.404493.19.535511.19.jpg pc
peugeot-108-2019-016-fr.529966.19.535551.19.jpg 2

Внатрешноста на PEUGEOT 108 нуди максимална просторност и бројни прегради за возачот и совозачот. Голема просторност во багажникот, кога ќе се преклопи задната клупа на 50/50i капацитетот од 243Li може да достигне и до 868Li.

peugeot-108-s-s.531887.19.535565.19.jpg

ADML
Hands-free системот и стартувањеi (ADML) ви овозможува да ја отклучите и заклучите вратата без да го користите клучот и да го стартувате возилото со едноставно притискање на копчето Start / Stop. Совршено прилагоден на градското возење, системот Stop&Start (VTi 72 S&S BVM5 мотор) ја намалува потрошувачката на гориво, емисиите на загадувачки честички и нивото на бучава кога возилото е во мирување.

peugeot-108-2019-007-fr.530090.19.535541.19.jpg

АВТОМАТСКИ КЛИМА УРЕД
Автоматската монозонска климаi автоматски ги прилагодува следниве функции: температурата во возилото, циркулацијата на воздухот, распределбата и внесот на воздухот.

МОТОРИ

ЕКОНОМИЧНОСТ И ПЕРФОРМАНСИ

peugeot-essence-2017-001-fr.405014.19.535567.19.jpg

PEUGEOT 108 има 3-цилиндричeн VTi 72 S&S BVM5i мотор кој истовремено е моќен и економичен. Овој бензински, покомпактен и полесен мотор ја одржува ефикасноста во смисла на оптимална потрошувачка и намалено триење.

ТЕХНОЛОГИЈА

ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ И БЕЗБЕДНОСТ

ACTIVE CITY BREAK

Active City Brakei (Автоматско сопирање при опасност од судир или FARC) е уред за активирање на сопирачките. Кога возите најмалку 30 km / h се намалува ризикот од судир или последиците од судирот во случај возачот да не интервенира на време.

КАМЕРА ЗА ВОЗЕЊЕ НАНАЗАД

Камерата за возење наназадi се активира автоматски кога се возилото се движи наназад. За поголема безбедност и леснотија при возење и му овозможува на возачот да го визуелизира маневрирањето на големиот екран на допир

ПОМОШ ПРИ ТРГНУВАЊЕ НА НАГОРНИНИ

Системот за помош при стартување на нагорнинаi го задржува возилото имобилизирано на пократок временски период. На овој начин возачот има време да го придвижи стапалото од педалата за сопирање на педалата за гас.

peugeot-108-2019-010-fr.529968.63.535543.63.jpg

ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ

Active City Brake е поврзан со системот за препознавање на сообраќајни знаци: овој систем открива и автоматски ги чита предупредувањата за ограничување на брзината и престанокот на ограничувањата на брзината користејќи ја камерата, која се наоѓа на врвот на ветробранското стакло.

peugeot-108-2015-039-fr.405004.63.535505.63.jpg

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НЕНАМЕРНО НАПУШТАЊЕ НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТА

Предупредување за ненамерно напуштање на коловозната лентаi (AFIL) детектира случајно преминување на полната или испрекинатата линија со брзина од 50 km / h, доколку индикаторот за насока не е активиран. Звучното и визуелното предупредување е особено корисно во случај на поспаностi или губење на концентрацијата.

peugeot-108-2018-084-fr.405012.63.535525.63.jpg

СИСТЕМ ЗА ДЕТЕКЦИЈА НА НЕДОВОЛЕН ПРИТИСОК ВО ПНЕВМАТИЦИТЕ

Системот за детекција на недоволен притисок во пневматицитеi го информира возачот за притисокот во сите четири пневматици. Информациите се пренесуваат со вклучување на сијаличките на инструмент таблата или со звучен сигнал.

Active City Brake
Камера за назад
Тргнување на нагорнини
Препозанавање знаци
AFIL
Детекција на притисок

ГАЛЕРИЈА