САНИТАРНА СОСТОЈБА (COVID-19) СООПШТЕНИЕ

Новиот Peugeot 208 го истакнува својот младешки дух со својата карактеристична спортска линија. Неговиот ентериер го открива оргиналниот PEUGEOT 3D i-Cockpit®. И покрај сето тоа, овој градски автомобил Ви дава слобода на избор на бензински, дизел и електричен мотор.

НЕОДОЛИВ ДИЗАЈН

PEUGEOT 208 - НЕОДОЛИВ ДИЗАЈН
PEUGEOT 208 - АТЛЕТСКИ И АТРАКТИВЕН ДИЗАЈН

АТЛЕТСКИ И АТРАКТИВЕН ДИЗАЈН

Моќниот дух на новиот Peugeot 208 ќе Bе освои на прв поглед. Спуштената каросерија, долгиот капак на мотор и впечатливите линии го истакнуваат неговиот спортски дух. Светлите и оригинални бои на каросеријата го прават новиот Peugeot 208 уште понеодолив. Неговиот моќен карактер е дополнет со Black Diamond покривотi, рамките на прозорцитеi и алуминиумските наплатки со дијамантски сјај и додатоциi.


ПРЕДЕН ДЕЛ

ПРЕДЕН ДЕЛ

СМЕЛ И БЕСКОМПРОМИСЕН

Експресивниот преден дел на новиот PEUGEOT 208 може да се пофали со голема хромирана решеткаi, со модерен и енергичен изглед надополнет со Full LEDi предни светла во форма на 3 лавовски канџи и LEDi дневните светла кои се вклучуваат автоматски при стартување на возилото.

FULL LED ЗАДНИ СВЕТЛА

FULL LED ЗАДНИ СВЕТЛА

ЗАБЕЛЕЖЛИВ ВО СЕКОЈА ПРИЛИКА

 Задниот дел има уникатен дизајн со сјајно црнаi лента, дополнет со Full LEDi стоп светла во форма на 3 лавовски канџи. Овие светла се вклучени и дење и ноќе, за да возилото биде побезбедно и забележливо.

ЗАДЕН СПОЈЛЕР

ЗАДЕН СПОЈЛЕР

ОДЛИЧНО ИЗВАЈАН И ЕКСПРЕСИВЕН ЗАДЕН ДЕЛ

Динамичниот и одлично извајан заден дел на новиот PEUGEOT 208 има 2 вида спојлериi, едниот за контрола на потрошувачката на гориво и другиот за подобрување на перформансите на патот. Издувната цевка исто така доаѓа и во хромирана верзија, давајќи уште поспортски изгледi.

ПАНОРАМСКИ СОНЧЕВ ПОКРИВ

ПАНОРАМСКИ СОНЧЕВ ПОКРИВ

ПАНОРАМСКИ СОНЧЕВ ПОКРИВ

Покажете им го на патниците пејсажот на околината, од перспектива од која никогаш до сега го немаат видено. Панорамскиот покрив Cieloi кој продолжува наназад до задните седишта овозможува многу природна светлина во кабината и панорамски поглед на небото.

МАТЕРИЈАЛИ

МАТЕРИЈАЛИ

МАТЕРИЈАЛИ

Со удобни, егрономски и прилагодливи предни седишта, високо-квалитетни материјали и порабувања на ткаенината, ќе се чувствувате пријатно и комфорно.

ЗАД УПРАВУВАЧОТ

NEXTGEN ТЕХНОЛОГИЈА

NEW PEUGEOT 208 – NEW PEUGEOT i-Cockpit® 3D NEW PEUGEOT e-208 – NEW PEUGEOT i-Cockpit® 3D

PEUGEOT i-Cockpit® 3D

Во внатрешноста, откријте ја најновата генерација на PEUGEOT i-Cockpit® 3Di. Доживејте агилно и интуитивно возење со компактниот управувач со вградени контролиi, конфигуративна 3D дигитална инструмент таблаi, големиот 10” HD екран на допирi и 7-те дирки “Toggle”i. За уште посовремен изглед, можете да го прилагодите Вашиот ентериер со 8-полиамбиентални хроматски бои*.

ДИГИТАЛНА 3D ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА

ДИГИТАЛНА 3D ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА

ДИГИТАЛНА 3D ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА

Дигиталната инструмент таблаi, има футуристички 3D холографски екран, кој е прецизно позициониран во висина на погледот на возачот. Информациите за возилото и за перформансите при возење се прикажуваат читливо на 2 нивоа, врз основа на нивната важност или итност (безбедност, помош за возачот, навигација). Вие го прилагодувате екранот за да ги прикажува саканите информации во секое време, како што е навигацијата која го покажува патот со својата интегрирана услуга за сообраќај TomTom® што Ви обезбедува информации во реално време за сообраќајот и ризичните области.

ЗАБАВЕН И ИНТУИТИВЕН ЕКРАН НА ДОПИР

ЗАБАВЕН И ИНТУИТИВЕН ЕКРАН НА ДОПИР

ЗАБАВЕН И ИНТУИТИВЕН ЕКРАН НА ДОПИР

Големиот 10” HD екран на допирi може да се контролираi користејќи го препознавањето на гласот, контролите на управувачот или 7-те дирки. Додека пак, на екранот на е-208, во реално време преку техничка анимација може да следите како работи напојувањето. Благодарение на функцијата Mirror Screeni уживајте во Apple CarPlay™, Android Auto или MirrorLink® во Вашиот PEUGEOT 208.

НОВИ ПРАКТИЧНИ ИНФОРМАЦИИ

НОВИ ПРАКТИЧНИ ИНФОРМАЦИИ

НОВИ ПРАКТИЧНИ ИНФОРМАЦИИ

Во предниот дел на внатрешноста, овој модел има одлично осмислен простор за одлагање предмети, со вграден полнач за индукциско полнењеi за Вашиот паметен телефонi. Исто така, внатрешноста располага со неколку USBi приклучоци, наменети за преносливите уреди кои можат да ги користат останатите патници во кабината.

МОЌНИ МОТОРИ

МОЌТА НА ИЗБОРОТ

peugeot-208-2019-140-fr.583713.43.jpg

Нова модуларна и ефикасна платформа

 Новиот Peugeot 208 може да се пофали со нова модуларна и мултиенергетска CMPi/eCMPi платформа и слобода да изберете помеѓу бензински, дизел или електричен мотор. Оптимизираното држење на патот, управување, звучната изолација, како и намалената вкупна тежина, помагаат да се ограничи емисијата на CO2 и овозможува интензивно искуство при возење!

Најголемите технички предности на eCMPi платформата, се прикажани кај е-208, со што е оптимизирана неговата архитектура, ослободувајќи простор за багажникот, а при тоа се задржува истата позиција на возачот и кај моделот со мотор на внатрешно согорување.

Мотори со внатрешно согорување

Мотори со внатрешно согорување

Доживејте интензивно возење со најновата генерација на ефикасни бензински и дизел мотори со високи перформанси, кои ги исполнуваат Euro6 нормите:
- PureTech
- BlueHDi
Поекономични благодарение на нивната оптимизирана потрошувачка на горивоi, oвие мотори се опремени и со системот Stop & Start.

PEUGEOT 208 – Високо-технолошки автоматски менувач

Високо-технолошки автоматски менувач

Откако ќе ја осознаете прецизноста и ефикасноста на новиот EAT8i менувач, нема да може да се сопрете да посакувате да го искусите повторно! Благодарение на Quickshift технологијата, преносот на брзините е брз и прецизен, а Вие може да изберете и мануелно менување на истите преку палката поставена во регијата на управувачот.

PEUGEOT e-208 – Електричен мотор

Електричен мотор

Доживејте интензивни емоции на патот во тивката кабинаi благодарение на:

- Моќност од 100 KW на електричниот мотор (136 КС)
- Моментална ретро-активност благодарение на 260 Nm вртежи
- Автономијаi до 340 km WLTPi/до 450 km NEDC

ТЕХНОЛОГИЈА

ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ И БЕЗБЕДНОСТ

peugeot-208-2019-138-fr.583766.43.jpg

Со новиот PEUGEOT 208, ќе имате многубројна технолошки паметна и безбедносна асистенција при возењеi како и помошта при паркирањеi.

i вашиот пребарувач не поддржува видео

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ

Системите за помош при возењеi Ве водат низ полуавтономното возење:
- Следење на траекторијата со избор на позиција во коловозна лента
- Препознавање на сообраќајни знаци
- Регулирање на брзината и безбедносното растојание со автомобилот напред.

i вашиот пребарувач не поддржува видео

ACTIVE SAFETY BRAKE

(Автоматски систем за сопирање при итни случаеви)

Доколку овој системi детектира опасност од можен удар напред, со автомобил или пешак на патот, автоматски го активира системот за сопирање, за да се избегне удар или да се намалат последиците. Овој систем е активен до 85 km/h.

 

PEUGEOT 208 – PEUGEOT Full Park Assist

FULL PARK ASSIST

Целосна автоматска помош при паралелно или косо паркирањеi.  Не бара никаква активност од страна на возачот врз управувачот и педалите, затоа што откако ќе открие доволно голем простор, системот го презема управувачот, забрзувањето и сопирањето. Потребно е само дејство на возачот врз рачката на менувачот (стави во режим P). Овој систем исто така Ви овозможува полесно да излезете од паркинг просторот.

.

 PEUGEOT 208 - СИСТЕМ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НЕНАМЕРНО НАПУШТАЊЕ НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТА

СИСТЕМ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА НЕНАМЕРНО НАПУШТАЊЕ НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТА

Со помош на камера во горниот дел на ветробранското стакло, системотi препознава полни и испрекинати коловозни ленти, како и страничните коловозни ленти на патот. Го враќа возилото на пат со активирање на управувачот пред несаканото преминување на коловозната лента или на патот, без активирање на индикаторите за правец. Системот е активен од 65 km/h.

PEUGEOT 208 – ПРЕГЛЕДНОСТ НА СЛЕПИ ТОЧКИ

СИСТЕМ ЗА НАБЉУДУВАЊЕ НА СЛЕПИ ТОЧКИ

Со брзина помеѓу 65 km/h и 140 km/h, системотi го предупредува возачот за присуство на возило во слепите точки. Предупредувањето е дадено со светло што се појавува на ретровизорот на соодветната страна. Доколку возачот сè уште сака да помине на другата коловозна лента (а индикаторот за правец т.е. трепкачот е вклучен), тогаш системот го не го дозволува истото, го задржува возилото во правец и на тој начин спречува можен удар.

ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ
ACTIVE SAFETY BRAKE
FULL PARK ASSIST
ОДРЖУВАЊЕ ВО ЛЕНТА
ACTIVE BLIND SPOT MONITORING SYSTEM

УСЛУГИ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ

ПОДОБРЕНО ИСКУСТВО ВО ВАШЕТО PEUGEOT

Кога Ви се достапни повеќе услуги, придобивките се бесконечни. Откријте ја поврзаноста во стилот на Peugeot.

АПЛИКАЦИЈА MYPEUGEOT®

ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ ВО ВАШЕТО ВОЗИЛО

visuel-mypeugeot-e208.584945.63.jpg

Искористете ги персоналните услуги во реално време, синхронизирани со Вашата корисничка сметка, преку бесплатната апликација Мy Peugeoti:

  • Внимавајте на статусот на Вашето возило (податоци за настан, локација)
  • Брз и лесен пристап до помошта.
  • Управувајте со одржувањето и сервисот на Вашето возило.

ГАЛЕРИЈА

* ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО И ЕМИСИЈА НА СО2

Проценети податоци, дадени само како информација кои сè уште подлежат на одобрување.

Вредности на WLTP(1): Потрошувачка на гориво 4,2 до 5,9 во комбиниран циклус, 4,7 до 7,5 со мала брзина, 4 до 6 со просечна брзина, 3,6 до 5,1 со голема брзина и 4,6 до 6 со многу голема брзина WLTP (l/100 km) - емисија на CO2 (комбинирана) WLTP: 109 до 134 (g/km).

(1) Потрошувачката на гориво и дадените вредности на CO2 ја исполнуваат сертификацијата на WLTP (регулатива на ЕУ 2017/948). Од 1 септември 2018 година, новите возила се прифаќаат врз основа на постапката за тестирање усогласена ширум светот за лесни возила (WLTP), што е нова, пореална постапка на тест за мерење на потрошувачката на гориво и емисијата на CO2. Оваа постапка WLTP целосно го заменува новиот европски циклус на возење (NEDC), што беше претходно користена постапка за тестирање. Бидејќи условите за тестирање беа пореални, потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 измерени според постапката WLTP, во многу случаи се повисоки од оние измерени според постапката NEDC. Вредноста на потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 може да се разликува според специфичната опрема, опциите и видовите пневматици. Контактирајте го Вашето продажно место за повеќе информации или посетете ја веб-страната на PEUGEOT специфична за Вашата земја.

 

Вредности на NEDC (2): Потрошувачка на гориво од 3,2 до 4,7 во комбиниран режим, од 2,9 до 4,2 на отворен пат и од 3,7 до 5,5 во град NEDC (l/100 km) - емисија на CO2 (комбинирана) NEDC: од 85 до 107 (g/km).

(2) Вредностите на потрошувачка на гориво и емисијата на CO2 се утврдуваат врз основа на новата регулатива WLTP (регулатива на ЕУ 2017/948) и добиените вредности се претвараат во NEDC за да се овозможи споредба со други возила. Ве молиме контактирајте со Вашиот продажен салон за дополнителни информации. Вредностите не ги земаат предвид условите за употреба, стилот на возење, опремата или опциите и може да варираат според видот на пневматикот.