SUV 3008

SUV PEUGEOT 3008 ја претставува својата сила и карактер. Одликувајќи се со елегантен дизајн, овој посебен SUV ја комбинира робустноста со елеганцијата.
Искусете го единственото сетилно и технолошко чувство во SUV 3008, додека уживате во подобреното искуство при возење.

ИНСПИРИРАН СТИЛ

media/showrooms/3008/peugeot_3008_galerie-8-1.68703.19.jpg
media/showrooms/3008/peugeot_3008_galerie-13-1.68709.19.jpg

Вљубете се во моќниот преден дел на SUV PEUGEOT 3008, со својата хоризонтална хромирана решетка на ладилникотi и целосни LED светла кои го надополнуваат елегантниот, мачкаст изглед. Откријте ја флуидноста и динамичните линии на автомобилот, дополнително нагласени со елегантни хромирани детали на крилото.

Одликувајќи се со уникатен и остар дизајн, SUV PEUGEOT 3008 е уште повпечатлив, благодарение на својот црн Black Diamondi покрив и сјајна црна боја на задниот дел кој вклучува дневни LED светла, во облик на три канџи.

ПОДОБРЕНО ИСКУСТВО НА ВОЗЕЊЕ

media/showrooms/3008/peugeot_3008_galerie-27-1.68714.19.jpg
media/showrooms/3008/peugeot_3008_galerie-28-1.68715.19.jpg

Возачите никогаш порано не искусиле ваква просторна авантура. Со својот спектакуларен Peugeot i-Cockpit®, SUV PEUGEOT 3008 Ве поканува да откриете 100% дигитален универзум. Екран на допир од 8" i, конфигуративен и индивидуализиран дигитален дисплеј во висина на погледот, компактен управувач кој се одликува со вградени контроли и електронска автоматска контрола на системот за преносi се совршена комбинација за подобрување на Вашето искуство во возењето.

ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЈА

peugeot_3008_galerie-9-1.68705.19.jpg
peugeot-3008-2016-304-fr.img.70011.19.jpg

Треба да го истражуваме светот, но исто така, да го почитуваме со користење на еколошки ефикасни технологии. Со полесната шасија, моторите PureTech и BlueHDi и автоматскиот менувач EAT6 се подразбира дека SUV PEUGEOT 3008 е меѓу најефикасните* SUV возила во својата класа.

*Во согласност со ЕУ стандардите
Потрошувачка во град (L/100km): 4.2 - 7.3 - емисии на CO2 (g/km): 110 - 174
Потрошувачка на отворен пат (L/100km): 3.5 - 5.1 - емисии на CO2 (g/km): 92 - 116
Комбинирана потрошувачка (L/100km): 3.8 - 6.0 - емисии на CO2 (g/km): 100 - 136

Убавина во секој детаљ