САНИТАРНА СОСТОЈБА (COVID-19) СООПШТЕНИЕ

НOВИОТ PEUGEOT 308 И 308 HYBRIDНОВОТО ЛИЦЕ НА PEUGEOT

308 компактен хечбек со мотор со внатрешно согорување или хибрид.
Интензивно заводлив, новиот PEUGEOT 308 плени со својот моќен и динамичен карактер. За да уживате во секој момент, искористете ги иновативните и практични технологии што ги овозможува новиот Peugeot i-Cockpit® што го подобрува Вашето искуство. За удобност при возење, нудејќи ја најдобрата комбинација на ефикасност и перформанси, откријте ја моќта на изборот i благодарение на широката палета на бензински, дизел или plug-in хибридни мотори со опсег до 60 kmi.ДИЗАЈН

СМЕЛИ ПРОПОРЦИИ

Впечатливата силуета на новиот PEUGEOT 308 изгледа динамично од секој агол. Неговите елегантни, атлетски линии со смели пропорции го истакнуваат моќниот карактер:

 • Наметливата вертикална и голема решетка продолжува со долгиот капак на моторот.
 • Задниот дел е робустен и моќен, а неговата аеродинамика е нагласена со спуштената линија на покривот. Тој е видливо поголем, цврсто стои на своите тркала.
 • Истакнатиот и флуиден профил го открива неговиот атлетски изглед.TECHNO SPIRITi

i ТЕХНОЛОШКИ ДУХ

Новиот PEUGEOT i-Cockpit® е ергономски и интуитивен, овозможува лесен пристап до сите внимателно дизајнирани функции за да го трансформираат времето на патување во квалитетно време.

 • Новиот компактен управувач со опција за греење кој ги обединува сите контролиi
 • Нова дигитална head-upi или 3D дигитална холографскаi инструмент табла.
 • Нов интуитивен и прилагодлив multi-window екран на допирi и нови виртуелни i-toggles диркиi.
 • Нова централна конзола со повеќе простор за складирање.

АПЛИКАЦИЈАТА MYPEUGEOT®

Искористете ги предностите на персонализирани услуги во реално време, синхронизирани со Вашата корисничка сметка, преку бесплатната апликација MyPEUGEOT®i:

 • Следете го статусот на Вашиот автомобил (податоци за возење, локација)
 • Имајте брз и лесен пристап до помош при возење
 • Управувајте со барањата за одржување и сервис на Вашето возило.


ТЕХНИЧКИ ИНФОРМАЦИИ

Ознака за функцијата «Grip Control»
PLUG-IN HYBRID МОТОРИ

HYBRID 225 e-EAT8, комбинира:

 • PureTech мотор од 180 КС (132 kW)i
 • 81 kW електричен мотор
 • Нов е-EAT8 електрифициран автоматски менувач со 8 степени

HYBRID 180 e-EAT8, комбинира:

 • PureTech мотор од 150 КС (110 kW)i
 • 81 kW електричен мотор
 • Нов е-EAT8 електрифициран автоматски менувач со 8 степени

Електричната батерија од 12,4 kWh обезбедува 100 % eлектричен опсег до 60 km WLTPi

Ознака за функцијата «Night Vision»
AВТОНОМИЈА И ПОЛНЕЊЕ

ДО 60 KM (WLTP) ВО ЕЛЕКТРИЧЕН РЕЖИМ

Опсегот на возење на литиум-јонската батерија на новиот PEUGEOT 308 HYBRID Ви овозможува да патувате до 60 km во електричен режим според протоколот за сертификација WLTPi (Светска процедура за тестирање на хармонизирани лесни возила).

Ознака за полу-автономно возење
MОТОРИ PURETECH И BLUEHDI

Новиот PEUGEOT 308 е опремен со најновата генерација на Euro 6i мотори со ниска емисија на CO2, сите опремени со Stop & Start.

Бензинскиi, 3 цилиндрични мотори од 1,2 l:

 • PureTech 110КС S&S BVM6,
 • PureTech 130КС S&S BVM6,
 • PureTech 130КС S&S EAT8i.

Дизелi, 4 цилиндрични мотори од 1,5 l:

 • BlueHdi 130КС S&S BVM6,
 • BlueHdi 130КС S&S EAT8i.
Ознака за функцијата «Grip Control»
PLUG-IN HYBRID МОТОРИ

HYBRID 225 e-EAT8, комбинира:

 • PureTech мотор од 180 КС (132 kW)i
 • 81 kW електричен мотор
 • Нов е-EAT8 електрифициран автоматски менувач со 8 степени

HYBRID 180 e-EAT8, комбинира:

 • PureTech мотор од 150 КС (110 kW)i
 • 81 kW електричен мотор
 • Нов е-EAT8 електрифициран автоматски менувач со 8 степени

Електричната батерија од 12,4 kWh обезбедува 100 % eлектричен опсег до 60 km WLTPi

Ознака за функцијата «Night Vision»
AВТОНОМИЈА И ПОЛНЕЊЕ

ДО 60 KM (WLTP) ВО ЕЛЕКТРИЧЕН РЕЖИМ

Опсегот на возење на литиум-јонската батерија на новиот PEUGEOT 308 HYBRID Ви овозможува да патувате до 60 km во електричен режим според протоколот за сертификација WLTPi (Светска процедура за тестирање на хармонизирани лесни возила).

Ознака за полу-автономно возење
MОТОРИ PURETECH И BLUEHDI

Новиот PEUGEOT 308 е опремен со најновата генерација на Euro 6i мотори со ниска емисија на CO2, сите опремени со Stop & Start.

Бензинскиi, 3 цилиндрични мотори од 1,2 l:

 • PureTech 110КС S&S BVM6,
 • PureTech 130КС S&S BVM6,
 • PureTech 130КС S&S EAT8i.

Дизелi, 4 цилиндрични мотори од 1,5 l:

 • BlueHdi 130КС S&S BVM6,
 • BlueHdi 130КС S&S EAT8i.

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА