САНИТАРНА СОСТОЈБА (COVID-19) СООПШТЕНИЕ

НОВ SUV 5008Искусете ново ниво на престиж, кое се одликува со просторност и смелост.
Со спортските линии и изненадувачка флуидност за SUV возило со 7 седишта, новиот PEUGEOT 5008 SUV дополнително го подобри веќе модерниот изглед на своите линии, отелотворувајќи ги стилските кодови на иднината.
Подобрена позиција на возење, PEUGEOT i-Cockpit и неговите врвни карактеристики Ви овозможуваат да доживеете извонредни чувства и перформанси на патнички автомобил, за патување кое ги надминува Вашите амбиции.

ДИЗАЈН

МОЌЕН ДИЗАЈН

Новиот SUV PEUGEOT 5008 до 7 седишта

Проширете ги Вашите хоризонти. Модерната силуета на новиот PEUGEOT 5008 SUV со 7 седишта е обновена и сега изгледа постилски и елегантно, воспоставувајќи совршен баланс помеѓу моќта и префинетоста.
Благодарение на новата решетка без рамка и светлосниот потпис на брендот, неговиот преден дел е совршено вклопен, извајан и впечатлив, со нов браник и страничните сјајно црни екстензии на лаковите.
Динамичниот и спортски став на неговaтa подигнатa каросерија е истакнат со хромиран додаток што ја продолжува линијата на предните светла до задниот спојлер. Исто така новитет се новите 19" "San Francisco" алуминиумски наплатки со дијамантски сјајi, кои го додаваат последниот шмек на неговата атлетска силуета.

РЕШЕТКА БЕЗ РАМКА

Новиот SUV PEUGEOT 5008: нова решетка без рамка

ПАНОРАМСКИ СОНЧЕВ КРОВ

Новиот SUV PEUGEOT 5008: панорамски сончев кров

ОПЦИЈА « BLACK PACK »

Новиот SUV PEUGEOT 5008: опција «Black Pack»

ВОЛУМЕН

Новиот SUV PEUGEOT 5008: Волумен

ПРЕДНИ СВЕТЛА

Новиот SUV PEUGEOT 5008: full LED предни светла

ЗАДНИ СВЕТЛА

Новиот SUV PEUGEOT 5008: Светла во форма на 3- лавовски канџи

РЕШЕТКА БЕЗ РАМКА

Нова вертикална решетка без рамка, извајана како шаховска табла, проширена под предните светла, означува совршено интегриран преден дел, со флуидни и заострени линии.

ПАНОРАМСКИ СОНЧЕВ КРОВ

Кров во „Black Diamond“, надополнет со алуминиумски кровни носачи, го подобрува робусниот и флуиден дизајн на неговата силуета. Панорамскиот сончев кров додава попријатно чувство и светлина во патничкиот простор, обезбедувајќи возбудливо искуство при патување за сите патници.

ОПЦИЈА «BLACK PACK»

За да ја истакнете неговата динамична силуета, новиот SUV PEUGEOT 5008 може да се збогати со елегантни и префинети детали во темна боја со новата опција „BLACK PACK“, достапна на највисоките нивоа на опременост GT и GT Pack:
-Решетката без рамки и амблемот "Лав“ се потемни во “Dark Chrome”.
-Монограмите "3008", "GT" и "PEUGEOT" и кровните носачи се во Црна Satin боја.
-Завршните детали на крилата, покривот и спојлерот и лентата на задниот браник се обоени во сјајно црна боја.
-Конечно, новиот PEUGEOT 5008 SUV со опцијата BLACK PACK доаѓа и со специјални 19" „Washington“ алуминиумски наплатки со дијамантски сјај во“Onyx Black” со лак во “Black Mist”.

ВОЛУМЕН

Компактен во својата категорија, новиот SUV PEUGEOT 5008 открива голем волумен на багажникот.
Внатрешниот распоред е интелигентно оптимизиран за да се овозможи одлична просторност и неограничена (скоро) модуларна од 1 до 7 седиштаi.
Исто така, Ви овозможува лесен пристап до големиот багажникi, благодарение на hands-free задната вратаi која овозможува да ја отворите и затворите со едноставно движење на стапалото.

ПРЕДНИ СВЕТЛА

Неговите full LED предни светла, опремени со функцијата SDL*, врамени со дневни светла во форма на лавовски „осветлени заби“ со хромирани врвови го подобруваат неговиот мачкаст изглед.

Во овој елегантен ентериер додека возите ќе се чувствувате спокојно под големиот панорамски кровi со заштитна завеса, кој исто така ги воодушевува патниците напред и назад.

ЗАДНИ СВЕТЛА

На задниот дел, модерниот дизајн на новиот SUV PEUGEOT 5008 е истакнат со совршено усогласување на сјајната црна лента, новите Full LED предни светла со 3D светлосен потпис во форма на лавовски канџи покриени со транспарентно придушено стакло и индикатори за правец..ПОЗИЦИЈА ЗА ВОЗЕЊЕ

СОВРЕМЕНА ТЕХНОЛОГИЈА

Новиот SUV PEUGEOT 5008: Модернизиран Peugeot i-Cockpit® со компактен управувач, нова инструмент табла и капацитивен екран на допир

Разбудете ги Вашите сетила зад управувачот со модернизираниот, иновативен и ергономски PEUGEOT i-Cockpit®. Опремен со компактен управувач за подобро управување и седум „Toggle диркиi“, новиот PEUGEOT 5008 SUV е подобрен со нов 10“ HD централен екран на допир и нова 12,3” head-up висококвалитетна дигитална инструмент табла, целосно може да се конфигурира и да се прилагоди за да ги следите главните информации за возењето без да го тргнете погледот од патот

МОТОРИ

ВИСОКО EФИКАСНИ МОТОРИ

Новиот SUV PEUGEOT 5008 до 7 седишта

Агилен и лесен за ракување, новиот SUV PEUGEOT 5008 нуди динамични перформанси и акустична удобност на големо патничко возило.
Доаѓа со најновата генерација на Euro 6d сертифицираниi PureTech бензински или BlueHDi дизел мотори, сите опремени со„Stop & Start“ технологија:

- Moтор 1,2 l PureTech 130 КС S&S BVM6
- Moтор 1,2 l PureTech 130 КС S&S EAT8
- Moтор 1,6 l PureTech 180 КС EAT8
- Mотор 1,5 l BlueHDi 130 КС S&S BVM6,
- Moтор 1,5 l BlueHDi 130 КС S&S EAT8,
- Moтор 1,5 l BlueHDi 180 КС S&S EAT8

Благодарение на неговите ефикасни мотори, кои можат да се комбинираат со EAT8i автоматски менувач, неговата оптимизирана тежина, малиот радиус на вртење и острото, агилно и прецизно управување, новиот SUV PEUGEOT 5008 овозможува задоволство и уживање при возењето.

ТЕХНОЛОГИЈА

ДИНАМИЧНИ ПЕРФОРМАНСИ

/image/19/5/peugeot-5008-2009rc-010.738195.jpg

Кога сте на пат, бидете прудружувани од бројната помош при возењеi во новиот SUV PEUGEOT 5008, како што е најновата генерација на автоматско сопирање во итни случаиi или препознавање на голем број сообраќајни знациi.
За спокојно возење низ град , исто така, искористете ја помошта за маневрирање и паркирањеi: визуелна помош при паркирање од 360° и Park Assist.

ТЕХНОЛОГИИ ВО ЧЕКОР СО ВРЕМЕТО

Ознака за функцијата «Grip Control»
GRIP CONTROL

Со технологијата „Напреден Grip Control“i, имате поголема слобода на дејствување. Возењето на новиот PEUGEOT 5008 SUV можете да го прилагодите на временските услови и патиштата. На стрмни падини, функцијата „Hill Assist Descent Control“i помага да се контролира брзината.

Ознака за функцијата «Night Vision»
NIGHT VISION

За подобра реакција ноќе или кога видливоста е намалена, инфрацрвената камера на системот „Night Vision“i детектира присуство на пешаци или животни до 200 m пред возилото, надвор од опсегот на предните светла. Сликата се прикажува во Вашето видно поле на дигиталната инструмент табла заедно со звучен сигнал за предупредување.

Ознака за полу-автономно возење
ПОЛУ-АВТОНОМНО ВОЗЕЊЕ

Дознајте за полу-автономно возење со пакетот „Drive Assist Plus“i. Со системот за позиционирање во лентаi и адаптивниот темпомат со функција Stop & Goi, тој автоматски ја прилагодува Вашата брзина за да одговара на автомобилот кој што е пред Вас, одржувајќи безбедно растојание за сопирање, додека ја обезбедува траекторијата во согласност со посакуваната позиција на возачот.

Ознака за функцијата «Grip Control»
GRIP CONTROL

Со технологијата „Напреден Grip Control“i, имате поголема слобода на дејствување. Возењето на новиот PEUGEOT 5008 SUV можете да го прилагодите на временските услови и патиштата. На стрмни падини, функцијата „Hill Assist Descent Control“i помага да се контролира брзината.

Ознака за функцијата «Night Vision»
NIGHT VISION

За подобра реакција ноќе или кога видливоста е намалена, инфрацрвената камера на системот „Night Vision“i детектира присуство на пешаци или животни до 200 m пред возилото, надвор од опсегот на предните светла. Сликата се прикажува во Вашето видно поле на дигиталната инструмент табла заедно со звучен сигнал за предупредување.

Ознака за полу-автономно возење
ПОЛУ-АВТОНОМНО ВОЗЕЊЕ

Дознајте за полу-автономно возење со пакетот „Drive Assist Plus“i. Со системот за позиционирање во лентаi и адаптивниот темпомат со функција Stop & Goi, тој автоматски ја прилагодува Вашата брзина за да одговара на автомобилот кој што е пред Вас, одржувајќи безбедно растојание за сопирање, додека ја обезбедува траекторијата во согласност со посакуваната позиција на возачот.


ПОВРЗАНИ УСЛУГИ

ПОДОБРЕТЕ ГО ВАШЕТО PEUGEOT ИСКУСТВО

Новиот SUV PEUGEOT 5008, поврзани услуги


Со достапноста на повеќе услуги, придобивките се бесконечни. Откријте ја поврзаноста на начинот на PEUGEOT.

АПЛИКАЦИЈА MYPEUGEOT®

ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ СО ВАШЕТО ВОЗИЛО

Новиот SUV PEUGEOT 5008, Апликација MyPeugeot®

Искористете ги персоналните услуги во реално време, синхронизирани со Вашата корисничка сметка, преку бесплатната апликација Мy Peugeot i:

  • Внимавајте на статусот на Вашето возило (податоци за настан, локација).
  • Брз и лесен пристап до помошта при возење.
  • Управувајте со барањата за одржување и сервис на Вашето возило.