САНИТАРНА СОСТОЈБА (COVID-19) СООПШТЕНИЕ

Rifter

cover.jpg

Новиот PEUGEOT Rifter со иновативните мотори и системите за помош при возење има поголема слобода на движење.

peugeot-diesel-2017-008-fr.433483.19.jpg

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НА МОТОРИ

Новиот иновативен мотор на PEUGEOT RIFTER одлично ги комбинира перформансите и потрошувачката. Новата генерација на PureTech бензин и дизел BlueHDi мотори овозможува поголемо уживање за незаборавно искуство.

Новиот RIFTER може да биде опремен со BlueHDi мотор 100 BVM5 i и PureTech 110 S&S BVM6i.

Специфичните бројки за потрошувачката на горива и СО2 емисиите се во согласност со циклусот за хомологација NEDC, (R (CE) бр. 715/2007 и R (CE) бр. 692/2008 во соодветните верзии), овозможувајќи споредба со другите возила.

peugeot-rifter-1802styp056.433482.19.jpg

НОВ АВТОМАТСКИ ЕАТ8 МЕНУВАЧ

Со Grip Control до пофлексибилно возење. Со новиот 8-степен EAT8 автоматски менувачi, преносот на степените е мирен и целосно независен, за секогаш да бидете во вистинската брзина. Менувачот на управувачот ви овозможува мануелен пренос на степен без да ја изгубите автоматската функција.

ЧУВСТВУВАЈТЕ СЕ КАКО ДОМА НАСЕКАДЕ

peugeot-rifter-2018-188-fr.433484.19.jpg

Со различните системи за помош при маневрирање кај новиот PEUGEOT RIFTER, ќе паркирате со леснотија и ќе имате повеќе слободa. Со камерата за возење наназад Visiopark 1i, најновата генерација Park Assisti и системот за следење на слепите точкиi, вие сте целосно опремени за секакви околности.

peugeot-rifter-2018-111-fr-adas.433485.19.jpg

Со новите системи за помош при возење на PEUGEOT, новиот RIFTER ви го олеснува патувањето и ви овозможува спокојство и безбедност. Со напредниот систем за препознавање на сообраќајни знаци и препораки за ограничување на брзинатаi, адаптивниот темпомат со функција Stopi, системот за предупредување за напуштање на лентата, пристапот “hands-free” и “start-up”, како и со технологијата за секундарно сопирање кај електричната сопирачка. Вашето патување станува уживање.